Настављајући традицију обележавања важних датума од значаја за наше суграђане, посебно рањиве и у стању социјалне и здравствене потребе, Градска општина Зверздара/Волонтерски сервис Звездаре и ове године, у сарадњи са социјалним Хуманитарном организацијом „Хлебом живота” обележава 21. септембар- Међународни дан борбе против Алцхајмерове болести.

 

Тим поводом у четвртак 21.септембра у холу зграде Општине од 13 до 14 сати биће постављен инфо пулт Волонтерског сервиса Звездаре и ХО „Хлеб живота“, на коме ће грађанима бити на располагању инфо материјал о постојећим програмима подршке Неформалне мреже и програма подршке породицама оболелих од деменције и удружења која реализују програме из области јавног здравља и волонтери пуних седам година.

 

Обележавајући овај датум, рад Волонтерског сервиса Звездаре и Неформалне мреже подршке породицама које негују члана оболелог од деменције биће представљен истог дана у 12 сати и у Медија центру на конференцији коју организује Српско удружење за Алцхајмерову болест.