Настављајући традицију обележавања Међународног дана волонтера-(5.децембар), у понедељак 6.децембра са почетком у 12 часова у Скупштинској сали на 1.спрату у згради Општине, одржаће се програм посвећен промоцији волонтера и волонтирања на Звездари.

У првом делу програма биће представљен програм волонтирања у 2021.години који организује Волонтерски сервис Звездаре у кућним условима, креативним и едукативним радионицама, Саветовалишту за појединце и породице и једнократним акцијама, а чије активности нису осујетили ни епидемијски услови живота. Затим ће представници основних и средњих школа, чији ученици/це уз менторску подршку професора и наставника у 2021.години организовали волонтерске акције, презентовати своје активности, и то:

  1. ОШ Драгојло Дудић“- волонтерска акција „И ми волонтирамо за лечење деце“ (ментор професор Александра Видановић)
  2. Шеста београдска гимназија- волонтерске акције „Још један искорак за будућност“ и „Хуманитарни рад ученика Шесте београдске гимназије“ (ментори професори Сузана Лазовић, Јасминка Башић, Јована Тасић и Ана Ковачевић)
  3. ОШ „Вељко Дугошевић“ – волонтерска акција „Волонтерска акција за Павла“ (ментор професор Невена Манчић)
  4. Зуботехничка школа Београд- волонтерска акција „Помоћ „Плавој шкољки“ (ментор професор Милица Трбојевић)
  5. ОШ „Јелена Ћетковић“ и ОШ „Иван Горан Ковачић“- волонтерска акција „Јелена и Иван за Сергеја“ (ментор професор Јована Ћираковић)
  6. ОШ „Десанка Максимовић“- волонтерска акција „Сакупљање хуманитарне помоћи за децу у Свратишту“ (ментор професор Александра Ђорђевић)
  7. Геодетска техничка школа- волонтерска акција „Деца деци“ (ментор професор Јагода Петровић Укај).

Обележавање Дана волонтера на Звездари биће завршено поделом награда свим школама које су у 2021.години организовале волонетрске акције, као и захвалница професорима и наставницима менторима који су помогли и били подршка волонтерима.

Због епидемиолошких услова, Општина у 2021.години није расписала традиционални конкурс за „Избор најволонтерске акције“ за основне и средње школе на територији Звездаре, као што чини протекклих десет година. Због тога су резулати волонтирања деце и младих у овој години још већи, будући да је у 8 школа реализовано 7 волонтерских акција. Млади Звездарци/ке су изабрали да у највећој мери волонтирају у области вршњачке солидарности, сакупљајући помоћ за лечење својих другова. Ових седам акција је обухватило око 500 младих.

За све учеснике манифестације Волонтерски сервис Звездаре је припремио пригодне поклоне..Скуп је одржан у складу са актуелни епидемиолошким мерама.