Настављајући традицију обележавања важних датума за посебно рањиву категорију суграђана, Општина Звездара ће у понедељак 4.децембра од 11,00 до 13,00 часова Међународни дан особа са инвалидитетом- 3.децембар, обележити реализацијом програма намењеног суграђанима са инвалидитеом и њиховим породицама, професионалцима и широј јавности.

 

Програм обухвата трибину на којој ће бити речи о значају спорта у интегрисаној рехабилитацији суграђана са проблемом инвалидитета, едукацију/радионицу на тему значаја рутине у свакодневном животу особа са инвалидитетом и њихових породица, промоцију садржаја спортске рекреације и коришћења теретане за особе са инвалидитетом на „Олимпу” уз инструкције стручних лица. Планирано је да се скуп заврши неформалним дружењем. Програм се реализује у ЈК СЦ „Олимп-Звездара”, Вјекослава Ковача 11, односно просторијама Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре.

 

Циљ програма обележавања 3.децембра је доступно унапређење квалитета свакодневног живота грађана са неким обликом инвалидитета и њихових породица као и помоћ професионалцима који свакодневно раде са овом категоријом становништва.

 

Програм реализују стручњаци Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре, Спортског савеза особа са инвалидитетом града Београда и Удружења МНРО Звездара.

 

Улаз је слободан.