Градска општина Звездара, у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље, а у складу са препорукама општинског Савета за здравље, обележила је Светски дан здравља програмом који је реализован на четири пункта на Звездари и у Волонтерском сервису Звездаре.

На пијацама Ђерам, Цветкова и пијаци у Миријеву као и испред Општине  Звездара, били су постављени штандови на којима су заинтересовани грађани могли да се пријаве за имунизацију и да добију инфо материјал о програмима подршке и помоћи на Звездари.

Сва четири пункта на којима су дежурали ученици Медицинске школе „Звездара“ са професорима као и волонтери Волонтерског сервиса и Црвеног крста Звездаре, обишли су чланови општинског Већа Гордана Мишев, Мирослав Лазић и Душан Игњатовић.

„Желимо да се вратимо у нормалне животне токове, да опоравимо привреду и угоститељство. Вакцинација је донела више напретка свету, него било који други вид здравствене заштите, па зато апелујемо на грађане да се вакцинишу. Како би грађанима омогућили бржу и лакшу имунизацију Општина Звездара је, у сарадњи са Домом здравља Звездара, организовала пунктове за вакцинацију у периферним насељима као што су Мали и Велики Мокри Луг и насеље Војводе Влаховића, а сутра на Светски дан Рома биће организован пункт у Орловском насељу. Сходно заинтересованости грађана постоје могућности да се пунктови отворе и у Миријеву“, рекла је Гордана Мишев.

У истом периоду у Волонтерском сервису Звездаре је организовано мерење притиска и шећера у крви за заинтересоване грађане. Материјал за мерење гликемије обезбедио је донатор фирма Кепром која је донирала и пелене за 15 породица које брину о дементном члану.

Поред отвореног телефона Саветовалишта за појединце и породице, грађанима су били доступни  и стручњацииз из удружења „Хлеб живота“, „Дестигма“ и  „Окриље“ и волонтери.