Општина Звездара је, на позив Удружења Фестивала здравља, учествовала на Сајму женског иновационог предузетништва на Земунском кеју представљајући редовне превентивне, интервентне и креативне активности Волонтерског сервиса, као и социјалних партнера са којима Општина сарађује на основу потписаних споразума о сарадњи или је суфинансирала активности удружења грађана путем јавног конкурса.

 

Тако се на штанду Општине, поред инфо материјала Волонтерског сервиса, нашао и материјал Удружења „Наша кућа“ које се реализацијом „Кухиње на точковима“ и производњом галантерије од папира представило као лидер социјалних кооператива не само на територији Звездаре. Велико интересовање је изазвала интеракција са посетиоцима Удружења „Сви на вагу“ које је бесплатно пружало услуге мерења и резултата о здравственом статусу, као и савете и препоруке са циљем успостављања бољег здравља, прихватљиве тежине и промене у исхрани. ХХУ „Хлеб живота” је представило своје хуманитарне активности и социјалне услуге, посебно у области подршке породицама које дугорочно негују члана оболелог од неког облика деменције, а које пуних шест година реализује у партнерству са Општином и удружењима „Окриље“ и „Дестигма“. „Центар за бебе“ је информисао посетиоце о свом програму рада и пружању помоћи и подршке младим родитељима.

 

Жене предузетнице, учеснице Сајма, изложиле су на штандовима своје креативне и иновативне активности које су изазвале велико интересовање посетилаца на Земунском кеју: уникатни накит, предмете од коже, осликане кишобране, аквареле, козметику, одећу са етно мотивима, иновативно гајење биљака, ароматерапију и др.

 

Организатори манифестације Сајам женског иновационог предузетништва су Министарство за иновације и технолошки развој, Градска управа града Београда и Удружење Мозаик.