ОПШТИНА
ЗВЕЗДАРА

У служби грађана

Почетна » Општинска предузећа и установе » Спортски центар „Олимп – Звездара“

Спортски центар „Олимп – Звездара“

Од октобра 2004. Градска општина Звездара је преузела оснивачка права Јавног предузећа за физичку културу „Спортски центар Звездара“.

Спортски центар „Олимп – Звездара“ изграђен је 1970. на комплексу земљишта површине 48.447 квадратних метара. Центар поседује отворене терене за мали фудбал, рукомет, кошарку, атлетски полигон, тениске терене, комплекс отворених базена и летњу позорницу. Од затворених терена има спортску дворану, трим салу и балон халу за тенис, а остатак чине објекти угоститељско-пословног типа и уређене слободне површине.

Од 2005. у оквиру мини-пројеката Градске општине Звездара уложена су значајна средства у реконструисање базена и пратеће инфраструктуре, уређење пешачких стаза и зеленила, увођење видео-надзора и осветљења, а „Олимп“ је добио и атлетску тартан стазу, пратеће справе и игралиште за децу са најсавременијим мобилијарима за игру. Потпуно реконструисани базени на „Олимпу“ отворени су августа 2011.

На „Олимпу“ се организују бројне манифестације:
„Волимповање“, културно-забавно-спортски догађај, први пут одржан током лета 2006.
„Дан срца“ 24. септембар, промоција здравих стилова живота и контрола здравља
„Спортић Звездарић“, такмичење у атлетици за децу из Предшколске установе „Звездара“, са циљем популаризације спорта код најмлађих
Акција „Баскет из колица“, промотивна кошаркашка утакмица за особе са инвалидитетом
„Игре без граница ОСИ на Звездари“


Јавно предузеће
Спортски центар „Олимп – Звездара“

Вјекослава Ковача 11, тел. 2412-353
www.scolimp.rs