Поводом недавно одржаног 9. светског првенства у ФУДОКАН-у у Београду у организацији WFF Светске ФУДОКАН федерације и техничке организације ФУДОКАН Савеза Србије, Градску општину Звездара посетили су Илија Јорга, зачетник каратеа у некадашњој Југославији и вишеструки првак Европе, оснивач ФУДОКАН стила и носилац црног појаса 10. дан и Ненад Станковић из Карате клуба „Црвена Звезда”, вишеструки првак света у професионалном боксу у полутешкој категорији.

 

У разговору са председником Градске општине Звездара Владаном Јеремићем, они су истакли успехе наших такмичара који су на овом првенству остварили значајан успех и на тај начин оправдали успешан положај који наша земља има када је у питању ФУДОКАН који је по стилу сличан каратеу и 4. у свету по бројности и вежбању и заступљен на свих 5 континената.

 

Овом приликом председнику Јеремићу уручена је медаља коју су наши спортисти освојили на овом првенству.

„Поносан сам на ваше успехе и изузетна ми је част да примим ову медаљу која је заслужено нашла место у вашем клубу. Преданост и жеља за постизањем виших циљева за резултат по правилу имају успех у свему чиме се бавите, па тако је, сигуран сам, било и са нашим спортистима који су професионалци у ФУДОКАН-у. Желим вам да ваша професионална каријера буде испуњена медаљама, а ми ћемо вас са наше стране подржавати и помоћи колико год нам могућности то буду дозволиле.“, рекао је Јеремић.

 

Списак такмичара који су освојили медаље на овом првенству:

Растко Матијашевић – јуниори – 1. место пара Kарате

Андреј Станић и Андрија Милетић – борбе екипно – јуниори – 3. место

Дина Kостић – јуниори – 1. место кате

Аљоша Петровић – јуниори – 1. место кате

Емилија Антанасијевић – омладинци 1. место кате и сениорска конкуренција у тиму 1. место кате и, такође, у тиму 1. место борбе

Јелена Станојевић  сениори 1 место борбе

Екипно – јуниори у саставу:

Аљоша Петровић, Андреј Станић и Михајло Шмит узели су 1. место кате

Екипно – сениори у саставу:

Ненад Станковић, Ненад Ђуричић, Срђан Марић и Милорад Марковић узели су 2. место у спортским борбама и друго место у традиционалном каратеу у борбама.