Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посетила је данас, заједно са председником Градске општине Звездара Владаном Јеремићем, Основну школу „Владислав Петковић Дис“ у којој је уз подршку Министарства комплетно реконструисана котларница и тиме омогућено да се за грејање школских просторија користи еколошки прихватљивији енергент.

 

Вујовић је навела да ће се, након више деценија грејања на лож уље, школа сада грејати на пелет, што је важно за бољи квалитет ваздуха у целом насељу, а посебно за више од 400 ђака који похађују ову школу.

-Данас смо се уверили да је нова котларница у школи инсталирана, спремљене су резерве пелета и кренуло је грејање на боље и здравије енергенте. Овај пројекат је пример добре сарадње између Министарства, Града Београда и Општине Звездара-истакла је Ирена Вујовић.

 

Владан Јеремић је рекао да је ово само један од пројеката које Градска општина Звездара реализује у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине и Градским секретаријатом у циљу унапређења квалитета ваздуха и услова за боравак и рад ученика у овој школи, а то је посебно важно јер еколошка политика заузима важно место у обавезама Градске општине Звездара.

-Овај објекат је направљен 1967. године, као и Стамбена заједница у улици Фрање Клуза где смо при крају реализације пројекта, а реализацијом овог пројекта ученици ове школе ће имату боље грејање, а становници Великог Мокрог Луга ће имати здравију животну средину, као и становници у Фрање Клуза.

Посебно ми је драго и велику захвалност дугујемо министарки Вујовић због реализације ових пројеката, а сигуран сам да је ово само део успешне сарадње која ће бити настављена и у наредном периоду”-рекао је Јеремић и истакао да нас за неколико дана очекује реализација пројекта који се тиче пошумљавања у Малом Мокром Лугу за који верује да је још један конкретан допринос циљу који сви имамо, а то је да живимо у здравом окружењу.

 

Обиласку котларнице у ОШ „Владислав Петковић Дис“ присуствовали су градски секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић, секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ Марко Попадић, директорка школе Татјана Галић, као и чланови Већа Градске општине Звездара.