У Градској општини Звездара , у организацији Удружења особа са инвалидитетом „Београд“  у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту, одржан  је интерактивни састанак у вези оснаживања особа са инвалидитетом, са циљем лакшег запошљавања особа са инвалидитетом кроз психолошку подршку.

 

Догађају су присуствовали председник и заменица председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић, заменик секретара  Скупштине Марко Јовић и председница Удружења особа са инвалидитетом „Београда“  Гордана Пушара.

 

Владан Јеремић је рекао да Градска општина Звездара има вишегодишњу добру сарадњу са Удружењем особа са инвалидитетом Београд са којим је потписан и Споразум о сарадњи.

Градска општина Звездара велику пажњу поклања потребама особа са инвалидитетом, и циљ нам је да   кроз обуке оснажимо особе са инвалидитетом  и да омогућимо  проналажење посла – рекао је Јеремић.

 

„У будућем периоду одржаћемо обуке где ће особама са инвалидитетом моћи ближе да се објасне права која имају и која могу остварити како у погледу здравства тако и у погледу бенефиција и оснаживања приликом лакшег запошљавања осетљивих категорија“, – рекла је Пушара. Она је истакла да очекује укључивање већег броја послодаваца како би уз сарадњу са Националном службом за запошљавање а  кроз обуке  запослили што више особе са инвалидитетом.