Републичко такмичење седме сезоне ЕКО-КВИЗА завршено је данас у Београду победом вршачких основаца.

 

Ученици виших разреда основних школа из Београда, Зрењанина, Вршца и Горњег Милановца са наставницима и уз подршку верних навијача, учествовали су у финалном надметању популарног квиза у ком су најбоље знање и вештине ове године показали ђаци ОШ „Паја Јовановић“ из Вршца и заслушно понели титулу победника ЕКО-КВИЗА као и награду од 150.000 динара. Поред тога, град Вршац ће бити домаћин финала осме сезоне ЕКО-КВИЗА које ће се одржати 2024. године.

 

ЈКП „Градска чистоћа“ је уз подршку Министарства заштите животне средине, Скупштине града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине, и Секретаријата за образовање и дечју заштиту у школској 2022/23 години успешно завршило седму сезону популарног такмичења ЕКО-КВИЗ у ком су се за друго место и награду од 125.000 РСД изборили ученициОШ „Десанка Максимовић“ из Горњег Милановца. Треће место и награда од 100.000 РСД припала је ОШ „Јован Дучић“ из Зрењањина, док је четврто место са наградом од 75.000 рсд, заузела ОШ „Драгојло Дудић“ из Београда.

 

Овогодишње републичко такмичење у знању о екологији и рециклажи, отворио је Душан Чаркић помоћник министра заштите животне средине, а подршку основцима својим присуством дали су и Ненад Радић, секретар за образовање и дечју заштиту, Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Владан Јеремић, председник ГО Звездара, Јадранка Достанић, заменица градоначелника Горњег Милановца, Немања Милинковић, директор „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин, Мирослав Лепир, члан Градскогвећа Вршца, као и директори свих ОШ које су учествовале у финалу.