Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је заједно са председником општине Звездара Владаном Јеремићем обишла данас пункт за вакцинацију у Високој школи за економију и предузетништво у насељу Војводе Влаховића.

Она је овом приликом истакла да је у Београду са јучерашњим даном вакцинисано више од 438 хиљада грађана, што је 31,8 одсто пунолетне популације, а ревакцинисано их је преко 278 хиљада, што је скоро 20 одсто пунолетне популације.

– Када су у питању грађани старији од 65 година, у Београду је вакцинисано преко 60 одсто од укупне популације те доби. За ове две недеље рада мобилних пунктова, који се отварају у различитим деловима града, до сада је вакцинисано више од осам хиљада грађана. Пунктови за вакцинацију раде сваки дан, како би се што већи број суграђана вакцинисао – рекла је Станисављевићева.

Она се осврнула и на рад кол-центара и додала да је рад ових центара од велике помоћи за све.

– Путем кол-центара, који до сада раде већ два месеца, пријављено је више од 58 хиљада најстаријих суграђана. Они су се на овај начин пријавили на портал еУправе и вакцинисали – казала је Станисављевићева.

Председник општине Звездара Владан Јеремић рекао је да не постоји важнији задатак и обавеза него да се у најкраћем року вакцинише што већи број грађана.

– Поносан сам на сарадњу коју имамо са Министарством здравља и домовима здравља. У протеклом периоду смо на одговоран начин приступили овом послу. Пунктови за вакцинацију су, осим у насељу Војводе Влаховића, организовани и у здравственој станици у Малом Мокром Лугу, као и у амбуланти у Великом Мокром Лугу. Све је усмерено ка том циљу да се што више људи вакцинише и да се што пре вратимо нормалном животу – рекао је Јеремић.

Представник Удружења грађана „Моје насеље” Марко Младеновић истакао је да ће захваљујући Општини Звездара и Дому здравља „Звездара” вакцинација бити обављена у насељу Војводе Влаховића. За први круг пријављено је 120 суграђана.