Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездара, у сарадњи са Градском општином Звездара и Библиотеком „Вук Караџић“, организовали су хуманитарну продајну изложбу слика Марка Игњатијевића у Галерији Миљковић (Булевар краља Александра 298), са циљем да се приход усмери као помоћ социјално угроженим појединцима и породицама са Звездаре.

Ова изложба је део велике хуманитарне акције „Дар на дар“ чији хуманитарци позивају појединце и фирме да куповином слика за свој приватни и радни простор донирају новац онима за које верују да им је помоћ најпотребнија.

Поред аутора и његових сарадника, отварању изложбе је присуствовала начелница Бибилиотеке „Вук Караџић“ Александра Кекић Ђокић која је нагласила важност оваквих догађаја и сарадњу у њиховој реализацији Библиотеке и Општине Звездара.

Представник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда Велимир Кнежевић захвалио се Библиотеци на гостопримству и могућности да у тегобним временима у којим живимо уметност и хуманост буду видљиви, као и да овом изложбом скренемо пажњу и на талентоване уметнике и њихову хуманост.

Шеф Одсека за социјалну заштиту Градске општине Звездара Радмила Урошевић  захвалила се аутору и удружењима на организацији изложбе и жељу да помогну угроженим Звзедарцима и Звездаркама, нагласивиши да је добро када се споје уметничке и социјалне вредности.

Аутор изложених више од 30 радова, Марко Игњатијевић, до сада је потписао више од 1200 слика од којих је 300 продато у хуманитарне сврхе. Овај уметник из Крагујевца, чији радови су присутни широм света, на свим континентима осим афричког, припада сликарима средње генерације који за себе каже да је „само проводник“ идеја, инспирација и мотива који славе живот и са чијих платана посматрач може и треба да преузме поруку да су радост стварања, рађања, традиције и борбе за праве вредности у нашој реалности вредни труда.

Иложба је отворена наредне две седмице сваког радног дана од 8,00 до 20,00 часова, суботом до 12,00. Планирано је да по завршетку излагања уовом простору, платна буду изложена и у другим просторима на Звездари.

Изложба је реализована у складу са актуелним епидемиолошким мерама.