Манифестација „Летњи позоришни дани на Олимпу“ почела је у амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара“у организацији Градске општине Звездара.

Трибине амфитеатра у Олимпу су биле испуњене малишанима који су у пратњи родитеља, бака и дека дошли да погледају прву од седам представа које ће бити одигране под отвореним небом у периоду од 23. до 29. Августа. Смотра је отворена представом „Пипи дуга чарапа у Квизионеру“ позоришта Пан театар.
Отварајући манифестацију заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић рекла је да се „Летњи позоришни дани на Олимпу“ традиционално одржавају последње недеље августа. Она је истакла да Градска општина Звездара већ тринесту годину заредом организује овај културни догађај са жељом да мали Звездарци у најранијем узрасту схвате значај позоришта и заволе даске које живот значе.
„Надамо се да ћемо кроз ову манифестацију пробудити код најмлађих љубав према позоришту и култури јер је живот уз културу и лакши и лепши.
Ми у Градској општини Звездара се трудимо да све што радимо буде усмерено на добробит најмлађих, будућих генерација јер нам је дечији осмех и задовољство најбитнији и највише нас испуњава.
Желела бих овом приликом и да обрадујем ђаке прваке као и њихове маме, тате, баке и деке јер смо одлучили да их дарујемо на почетку школе. Наиме, 1600 првака ће на поклон добити ранац за почетак успешног школовања“, рекла је Драгана Ђурић.

Током одржавања манифестације води се рачуна о епидемиолошким мерама због вируса Корона тако да је и број посетилаца ограничен.На вечерашњем репертоару биће представа „Лав и миш“ позоришта Арс Лонга док сутра увече глумци Пан театра изводе „ Авантуре аше и Меде“.