У програму овогодишње Дечије недеље на Звездари највеће интересовање тинејџера изазвале су драмске радионице под називом „ОТВОРЕНО О…“ које је водила глумица Тијана Јанковић, председница Пријатеља деце Звездаре.

 

Одржане су у школама „Десанка Максимовић“, „1300 каплара“ и „Иван Горан Ковачић“, као и у Библиотеци „Мома Димић“ у Миријеву, уз активно учешће више од 100 тинејџера и питања на крају сваке радионице – када ће бити следећи сусрет?

 

Сцена служи за мишљење без устручавања, а позориште је добар алат да кажемо шта мислимо и осећамо. Ученици виших разреда ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“  окупљени у Библиотеци „Мома Димић“ кроз глумачку импровизацију добили су шансу да покажу оно што их брине, усрећује. Кроз групне вежбе радили су на развијању маште и осећању припадности.

 

Показало се, у складу са слоганом овогодишње Дечије недеље, да је деци и младима потребан простор да слободно изразе своје мишљење, да поделе своје стрепње и бриге, да открију своје снове и интересовања. И да је програм „Отворено о…“ на прави начин испунио ову функцију.

 

Програм „Дечија недеља на Звездари“ реализовали су Пријатељи деце Звездаре у сарадњи са Библиотеком „Вук Караџић”, вртићима и школама, под покровитељством Градске општине Звездара.