Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић примио је паратеквондисту Николу Спајића, члана Теквондо клуба „Кобра“ са Звездаре, који је освојио је бронзу на Европском првенству у Београду које је одржано пре неколико дана  и тиме обезбедио пласман за учешће на Параолимпијским играма у Паризу ове године.

Пријему су присуствовали и тренер Бојан Тодоровић и чланови Већа Мирослав Лазић и Биљана Милић.

 

Уз честитке за освојену медаљу, Јеремић је истакао да му је веома драго да упозна успешног младог човека који захваљујући својој истрајности и решености да тренира, постиже сјајне резултате о чему говоре и Николини успеси на подијуму за борбу.

„ Градска општина Звездара ће и даље подржавати развој спорта на општини, и потрудићемо се да у неком наредном периоду обезбедимо још боље услове за тренирање за све спортисте“, рекао је Јеремић.

Никола Спајић је учествовао на Отвореном континенталном првенству Африке у два наврата и освојио у Руанди 2017.  сребро а у Египту 2019.  бронзу,  на  Пан Америчким играма освојио је у Портланду 2018.  златну медаљу а у Бразилу у Риу 2022. бронзану.

Још три бронзане медаље Никола је освојио на Отвореном континенталном првенству Азије у Ирану у Техерану 2022., Европском првенству у Бугарској у Софији 2018. и у Београду 2024 док је Ротердаму у Холандији 2023. освојио сребро .

Спајић је учествовао и на Светском првенству у Енглеској у  Лондону 2017. и у Турској у Истанбулу 2021. и на оба такмичења се пласирао на  5. место . Тренутно је 9. на Светској ранг листи.