Акција уклањања графита, коју реализује ЈКП „Градска чистоћа” у сарадњи са Градском општинoм Звездара, почела је данас уклањањем графита са зграда дуж Булевара краља Александра. Почетку акције су присуствовали председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.

Владан Јеремић је рекао да реализација ове акције још једном показује добру сарадњу Градске општине Звездара и грађана који су Општини пријавили проблем са графитима, као и добру сарадњу Општине и ЈКП „Градска чистоћа”.

„Уклањањем графита са зграда дуж Булевара краља Александра почела је акција која ће бити настављена на Коњарнику и у Миријеву, а чији је циљ да се грађанима обезбеди већи комунални ред  Ова акција се, у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа”, реализује у време обележавања Дана општине и  представља и поклон становницима поводом овог празника.”-рекао је Владан Јеремић и апеловао на грађане Звездаре, али и друге, да воде бругу о простору у коме живе и да не пишу графите на стамбеним и другим зградама.

Марко Попадић је рекао да ЈКП „Градска чистоћа” од маја до краја октобра ове године реализује акцију уклањања графита у Београду и да је Звездара шеста београдска општина на којој се акција реализује.

„Акција уклањања графита, која је почела у Булевару краља Александра,а  која се реализује у сарадњи са Општином Звездара, биће настављена и наредних дана и током ње ће са зграда на Звездари укупно бити уклоњено око 2.500 квадратних метараа графита”-рекао је Марко Попадић и истакао да за грађане који воле да пишу графите у Београду има локација на којима је то дозвољено, али да графитима не треба да нарушавају изглед стамбених и других зграда на којима то није дозвољено и кажњиво је.