У Београду је данас у амбулантама руралних делова београдских општина почела вакцинација старијих суграђана против вируса ковид19. Вакцинацију је омогућио Град Београд, у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије.

Вакцинација је почела и на Звездари, па су тим поводом председник ГО Звездара Владан Јеремић, са сарадницима, и директорка Дома здравља Звездара Драгана Трифуновић Балановић, са сарадницима, обишли пунктове за вакцинацију у амбуланти у Великом Мокром Лугу, улица Николе Груловића 18, и здравствену станицу у Малом Мокром Лугу, улица Босанска 29.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је рекао да се ова акција, која је тренутно најважнија за Општину, на Звездари реализује захваљујући Граду Београду и Министарству здравља на два пункта радним данима од 10 до 15 сати и да је задовољан одзивом становника Малог и Великог Мокрог Луга који су првог дана дошли на ове пунктове да се вакцинишу.

„Сарадња Општине и Дома здравља Звездара је одлична, а када је у питању имунизација становништвна Звездаре Општина од почетка вакцинације пружа логистичку подршку, па се преко њеног Кол центра најстарији суграђани пријављују за вакцинацију, у акцију су укључени звездарски волонтери, а Општина пружа и помоћ екипама Дома здравља Звездара при вакцинацији слабо покретних особа које вакцине примају на кућној адреси. Због што већег одзива старијих суграђана важно је да се они у што већем броју вакцинишу у амбулантама на територији на којој живе, а Општина Звездара, као одговорна општина, пуно пажње поклања имунизацији свога становништва против ковида 19. Више од 20.000 становника општине је до сада вакцинисано, у сарадњи са Домом здравља Звездара, а ова акција Града Београда и Министарства здравља ће омогућити да број вакцинисаних ускоро буде знатно већи и да се што пре вратимо начину живота пре пандемије.”- рекао је Владан Јеремић и позвао житеље Великог и Малог Мокрог Луга да се вакцинишу у амбулантама на територији својих месних заједница.