Под  слоганом „Сребрне поруке”, манифестација „Дани сениора на Звездари 2022“, свечано је отворена данас у галерији Библиотеке „Бранко Миљковић”.  Под покровитељством Градске општине Звездара, манифестација се обележава од 26. до 30. септембра.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство да отвори манифестацију која је ове године, са својим програмом у корелацији са темом овогодишње манифестације Дана европске баштине “Чување прошлости за будуће генерације”.

„Манифестација „Дани сениора на Звездари” се реализује већ 11. годину заредом и током протеклих 10 година одржано је око 100 различитих креативних програма са више од 300 сарадника-волонтера, а манифестацију је до сада посетило више од 15.000 суграђана са Звездаре и других београдских општина”-рекао је Јеремић и отворио изложбу фотографија “Сећање из албума наших бака и дека” која је један од програма овогодишњих Дана сениора на којима су сви програми бесплатни за посетиоце.

 

Овом приликом уручене су награде најуспешнијим ауторима истоименог конкурса и то:

1.место је освојила је фотографија „Заједно смо бржи“ ауторке Иване Васојевић из Чачка

2.место је освојила фотографија „Радост на снегу“ ауторке Ане Бокун из Београда

3.место је освојила фотографија „Љубав“ ауторке Александре Милићевић Калашић из Београда

Посебу награду освојила је фотографија „Поносно са сином у наручју“ -Миловановић.

 

Награда Општине уручена је и компанији „Кепром” која је обезбедила награде за најуспешније ауторе.

 

У уметничком програму наступили су уметница Нада Попов и ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић” Зоја Станковић виолине, класа М. Босанац и Кристина Ђорђевић, виолина са својим професором Мирославом Босанцем.