Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић присуствовао је данас почетку координиране активности на чишћењу локације на којој се налази „Београд башта” у Брегалничкој улици, коју реализују Секретаријат за инспекцијске послове, Комунална инспекција ГО Звездара, ЈКП „Градска чистоћа”, ЈКП „Зеленило Београд”, ЈКП „Паркинг сервис” и Комунална милиција. Догађају је присуствовао велики број заинтересованих грађана који су подржали ову акцију.

 

Владан Јеремић је захвалио присутним грађанима што су подржали ову активност истакавши да је 17. марта у Општини Звездара одржана трибина на тему: „Израда Плана детаљне регулације за део блока између улица Кајмачаланске, Брегалничке, Светомира Николајевића и Силвија Крањчевића” чији је циљ био договор са грађанима у вези са уређењем локације на којој се налази „Београд башта”.

„Чишћење ове локације је прва од активности која је договорена са грађанима на трибини у Општини, а након измене наведеног Плана, у складу са законском регулативом, током ове године очекујемо и решавање имовинско правних односа на наведеној парцели, док у току следеће године треба очекивати и уређење исте, уз поштовање жеља грађана. Драго ми је што је данас велики број присутних грађана показао своје одушевљење и захвалност због активности чишћења коју реализујемо поштујући оно што је договорено”-рекао је Јеремић и позвао заинтересоване грађане да и даље своје предлоге и сугестије за уређење ове локације шаљу Општини на мејл info@zvezdara.org.rs.