Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, истакла је приликом обиласка почетка радова на првој фази уређења Степиног гаја у Великом Мокром Лугу, да ће захваљујући унапређењу инфраструктурних и туристичких потенцијала ово место постати препознатљиво излетиште у Београду.

 

„Сигурна сам да ће овај подухват значајно унапредити квалитет живота на локалу, али и да ће многи грађани из свих делова Београда бирати управо овај парк као једно од највећих и најдражих излетишта у нашој престоници“, рекла је министарка Матић.

 

Она је додала да је за потребе реализације прве фазе уређења Степиног гаја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација определило 24 милиона динара.

 

Пројекат који данас почиње са реализацијом прве фазе обухвата пејзажно уређење постојећег парка, уређење терена Степин гај, као и изградњу игралишта.

 

Поред министарке Матић, обиласку почетка радова присуствоваo je и председник општине Звездара Владан Јеремић који је рекао да се нада да ће Степин гај бити препознат на туристичкој мапи града у истој мери у којој је Звездарска шума која је омиљено излетиште Београђана.

 

Почетку радова присуствовали су и представници ЈП „Србијашуме“, Туристичке организације Београда, као и грађани Великог Мокрог Луга.