Креативно уметничком радионицом у Предшколској установи Звездара, вртићима Дечији центар и Звездани гај, у петак, 20. маја од 9,30 – 10,30 часова почињу активности партнерских удружења: „Звездарски еколошки центар-ЗЕЦ“ и Друштва за очување, ревитализацију и промовисање старих заната „ЧУВАРИ ЗАНАТА“ на пројекту „Три Р – Ресурс, Реупотреба, Рециклажа“.

 

Биљана Пантелић и Бојана Лукић ће са васпитачима и децом након интерактивне презентације о примарној селекцији примерене узрасту деце применити технике употребе одбаченог неопасног отпада у изради уметничких, употребних и едукативних материјала. Осим овог пројекта, уз подршку ГО Звездара, „Зец“ и „Чувари заната“ реализоваће и пројекат „Луткарско позориште“, а уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине пројекат „Срећа без смећа-Град без смећа“.

 

Удружења „ЗЕЦ“ и „Чувари заната“ имају иза себе преко 20 успешно реализиованих заједничких пројеката и небројено много активности, како еколошко-уметничких тако и хуманитарних. Из ових Удружења кажу да су  поносни на стручне еко-креативне материјале за децу и младе које ће у току 2022. године промовисати у васпитно-образовним установама и користити их као едукативни материјал (еко-песмарица и еко-спот) и додају да је бонус за 2022. годину едукативна-интрактивна бојанка на тему оралне превенције и здравља код деце предшколског и нижег школског узраста иза које стоји стручни тим ЗЕЦА.