Настављајући традицију пружања помоћи и подршке појединцима и породицама слабијег социоекономског статуса, који се налазе на активној евиденцији Одељења за друштвене делатности/Одсека за социјалну заштиту, Градска општина Звездара од 28.марта до 1.априла реализује поделу пакета са основним средствима за хигијену.

 

Током поделе, пункт у Месној заједници Старо Мирјево, посетио је Мирослав Мариновић, члан општинског Већа ГО Звездара који је поздравио грађане који су дошли по свој пакет поручивши им да је уручена помоћ симболична, али пре свега знак да Општина брине и мисли на породице које живе тешко.

 

У разговору са грађанима, такође, је истакао да је овај вид помоћи постојао и у претходним годинама и да ће се са овом праксом наставити и у наредним годинама и да ће Општина увек имати разумевања за становнике Звездаре слабијег имовинског стања. Такође је најавио да ће у наредном периоду, Општина организовати и поделу прехрамбених пакета за своје суграђане који се налазе на активној евиденцији општинског Одељења за друштвене делтности.

 

Грађани са активне евиденције Општине су појединачно обавештени када треба да дођу на пункт у Мирјеву, од 28.до 30 марта а 31.марта и 1.априла подела ће бити завршена у згради Општине.

Као и претходних година, старијим, са ивалидитетом, немоћним и болесним суграђанима пакети ће бити достављени на кућне адресе о чему ће такође бити појединачно и благовремено обавештени.

 

Ова помоћ у натури је статутарна надлежност Општине и могућност да помогне најугроженијим суграђанима. На основу тога у 2022. години помоћ ће примити 320 социјално угрожених појединаца и породица.

 

Вредност ових 320 пакета, који су финансирани из буџета Општине („Службени лист града Београда“, бр. 146/20). је 487.369,60 динара без ПДВ-а. Садржај пакета је 3 кг прашка за прање веша, 1 литар шампона за косу, 500мл детерџента за судове, 2 сапуна за прање руку, 500мл универзалног средства за чишћење и 1 паста за зубе.