Настављајући традицију пружања помоћи и подршке појединцима и породицама слабијег имовинског статуса, који се налазе на активној евиденцији Одсека за социјалну заштиту, након поделе пакета са средствима за хигијену који су грађанима уручени у мају месецу, јуче и данас, 3.и 4.новембра, реализована је друга подела ове помоћи Општине у натури.

Грађани су  пакете могли да преузму у Спортском центру „Олимп-Звездара”, а пакете су им уручили заменик председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић и чланови општинског Већа Мирослав Лазић, Мирослав Мариновић, Виолета Филип, Станко Радовановић и Богдан Лековић. За старије, немоћне, непокретне и особе са инвалидитетом Општина је организовала доставу пакета до кућног прага

Поводом овог догађаја Драгана Ђурић је рекла да је у току 2021. године укупно подељено 300 ових пакета који су намењени за социјално угрожене породице са евиденције Одсека за социјалну заштиту ГО Звездара и да су они од егзистенцијалног значаја за појединце и породице  слабијег имовинског стања.

„Вредност ових 300 пакета, који су финансирани из буџета Општине, је 500.000,00 динара са ПДВ-ом, а у складу са статутарним надлежностима, Општина је из свог буџета за 2021.годину финансирала и набавку и поделу 300 пакета хране са основним животним намирницама. Укупна вредност  ове помоћи са ПДВ-ом је 483.558,00 динара. На овај начин Градска општина Звездара настоји да пружи неопходну помоћ појединцима и породицама којима је она најпотребнија”-рекла је Драгана Ђурић и истакла да ће Општина са таквим активностима наставити и убудуће.

Подела је организована у складу са епидемиолошким мерама.