Настављајући традицију пружања помоћи и подршке појединцима и породицама слабијег имовинског статуса, који се налазе на активној евиденцији Одсека за социјалну заштиту ГО Звездара, након поделе пакета са средствима за хигијену који су грађанима уручени у мају месецу, током јуна је подељена и помоћ у пакетима са основним животним намирницама који су за 300 породица од егзистенцијалног значаја

Грађани су пакете са намирницама током јуна преузимали у просторијама Месне заједнице „Мирјево“, а за старије, немоћне, непокретне и особе са инвалидитетом Општина је организовала доставу до кућног прага. Пункт на Школском тргу бр. 2 су током поделе посетили и са грађанима разговарали чланови Већа Градске општине Звездара Виолета Филип, Станко Радовановић, Мирослав Лазић и Душан Игњатовић,. Они су истакли да је ова помоћ, иако не може да реши све њихове животне проблеме, порука грађанима да Општина мисли на оне којима је најтеже.

У складу са статутарним надлежностима, Општина је из свог буџета за 2021.годину финансирала набавку 300 пакета хране са основним животним намирницама у којима се налазе сунцокретово уље, брашно, шећер, пиринач, тестенине, инстант супе у кесици, конзерве са рибом, зачин за кувана јела, кафа и чоколадни крем намаз. Укупна вредност помоћи са ПДВ-ом је 483.558,00 динара.

Подела је организована у складу са епидемиолошким мерама.