У Великој сали Градске општине Звездара, данас је уручено још 180 пакета добродошлице родитељима звездарских беба рођених од 1.јануара 2022.године. Поред родитеља, на малу свечаност, шесту по реду у овој години, дошли су и понеки бака и дека, али и најмлађи Звездарци којима су поклони намењени.

 

Поклоне су уручили председник ГО Звездара Владан Јеремић, председница Фондација „Иницијатива 21” Дајана Пауновић, и чланови Већа ГО Звездара Милош Стојилковић, Славко Бабић и Михајло Мазић са сарадницима.

 

Владан Јеремић је, честитајући родитељима, бакама и декама, придошлице у њихове породице, нагласио да према подацима најновијег Пописа становништва општина Звездара има највише нових становника, а посебно је важно истаћи да има позитиван природни прираштај због великог броја беба које се рађају на Звездари.

„Ово је један од најлепших догађаја који Општина Звездара организује за најмлађе становнике општине и поносни смо на све догађаје и манифестације које организујемо за најмлађе Звездарце, јер желимо да Звездара буде добро место за живот за све генерације, а најмлађе посебно. Поред поделе пакета за бебе, Општина дарује децу новогодишњим пакетићима, поклонима за полазак у први разред основне школе, организује значајан позоришни фестивал „Позориште Звездариште”, награђује ученике генерације звездарских школа, и организује низ догађаја којима је циљ да покажемо деци и младима да смо на њих поносни”-рекао је Јеремић и позвао родитеље да се, по расписивању јавног позива за ауто седишта за децу, пријаве на исти.

 

Дајана Пауновић је рекла да јој је драго што први пут присуствује овом догађају у Општини Звездара, јер су најлепши они догађаји који су посвећени најмлађима. Она је истакла да Фондација „Иницијатива 21” настоји да помогне свима онима којима је помоћ потребна и да помаже угроженима како на територији Србије, тако и Србима на Косову и Метохији.

„Драго ми је што се налазимо на Звездари која важи за једну од градских општина најпожељнијих за живот и која је водећа по броју новорођене деце”-рекла је Дајана Пауновић и истакла да ће добра сарадња Фондације „Иницијатива 21”, која се бави демографијом и пупулационом политиком, са Општином Звездара бити настављена.

 

Са жељом да пружи подршку и додатно улепша долазак на свет најмлађих Звездараца, Градска општина Звездара свим бебама рођеним од 1. јануара 2022. године дарује поклоне добродошлице- пакете за бебе. Општина позива све родитеље/старатеље деце која су рођена од 1.јануара ове године и која имају пријаву пребивалишта/боравишта на територији Градске општине Звездара да искористе ово право и поднесу пријаву за поклон пакет за бебу.

 

 

Пријавни формулар можете прузети ОВДЕ.

Пријава се подноси електронски на ОВОМ ЛИНКУ или подношењем пријаве са наведеним доказима на писарницу Градске општине Звездаре, Булевар краља Александра 77. Додатне информације од 7:30 до 15:30 часова на број телефона 3405 958.

Уколико немате goоglе налог, можете попуњену и скенирану пријаву кao и тражена документа (скенирана Потврда о извршеној пријави пребивалишта детета и скениран Извод из матичне књиге рођених детета), као доказе, да доставите електонским путем на e-mail адресу: bebipaketi@zvezdara.org.rs .