Чланица Већа Градске општине Звездара Гордана Мишев посетила је Министарство државне управе и локалне самоуправе и разговарала са министарком Маријом Обрадовић. Фокус разговора био је на припреми пројеката са којима је Општина конкурисале за расподелу средстава из Буџетског фонда, који ове године износи пола милијарде динара и намењен је за реализацију већ започетих или нових пројеката.

Редовни сусрети са челницима локалних власти које води министарка Марија Обрадовић са државним секретарима и сарадницима представљају нов механизам рада МДУЛС са циљем јачања партнерског односа и подршке градовима и општинама.

На овај начин МДУЛС се активније укључује у решавање проблема јединица локалних самоуправа (ЈЛС), пружа подршку идејама и пројектима који за циљ имају унапређење услуга које се пружају грађанима, даје подршку новим лидерима који до сада нису обављали послове руковођења у ЈЛС, као и женама које воде градове и општине или које се налазе на челу органа локалних власти, а којих је данас 150 у Србији.