Након реализоване хуманитарне акције прикупљања књига које су грађани доносили током марта и априла у просторије Волонтерског сервиса Звездаре, прикупљено је стотинак занимљивих наслова. Нашли су се ту класици којима се увек ваља враћати попут Иве Андрића, Десанке Максимовић ,Меше Селимовића, Егзиперијев „Мали принц”, али и новија издања белетристике и понека књига бајки и басни које ће баке и деке позајмити за читање уз дружење са намлађима у породици или комшилуку.

 

Књиге су намењене библиотекама које ће користити  наши  старији суграђани  који су  збринути у Дому на Карабурми у Диљској, као и корисницима  Клуба пензионера у Булевару краља Александра 265.

 

Уз донацију, волонтери су подсетили сениоре на лековитост писане речи и важност књига које нас током целог живота уче, оснажују и оплемењују.

 

Одговарајући на речи захвалности и радост наших старијих суграђана поводом даривања у књигама, реч је само о првој у низу акција које ће Волонтерски сервис  реализовати и у наредним месецима.

 

Позивамо суграђане свих генерација који су расположени да поклоне неки наслов из своје библиотеке и на тај начин покажу своју емпатију и спремност за учешће у животу заједнице.Књиге се могу донети сваког уторка и четвртка од 10,00 до 14,00 часова у просотије Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, Месна заједница Зелено брдо.

 

Волонтерски сервис се захваљује свим суграђанима и волонтеркама који  су узели учешће у овој хуманитарној акцији.