Чланови Већа Градске општине Звездара Виолета Филип и Душан Игњатовић присуствовали су предаји поклон књига Библиотеке „Милутин Бојић“ у Прихватилишту за децу Београда поводом обележавања Светског дана права детета.

Том приликом, истакнута је брига Градске општине Звездара за најосетљивије категорије друштва и дат скроман допринос борби за боље услове живота деце.

Јовица Кртинић, директор Библиотеке „Милутин Бојић“ истакао је да је акција прикупљања књига организована са циљем да се деци, корисницима услуга Прихватилишта, дани употпуне занимљивим и едукативним садржајем, као и да је сигуран да ће међу стотинак наслова колико је овом приликом прикупљено и даровано Прихватилишту, сваки малишан пронаћи нешто што ће привући његову пажњу, а боравак ван дома учинити топлијим.

Прихватилиште за децу већ 60 година пружа помоћ најосетљивијим и најугроженијим категоријама младе деце која долазе из целе Србије. То су деца старости од 7 до 18 година, деца без породице и дома, често жртве насиља, злостављања и занемаривања, у неким случајевима чак и жртве трговине људима.

Континуирана брига о деци из социјално угрожених породица предуслов је стварања и развоја здравог друштва и темељ будућности једне заједнице, а Градска општина Звездара поставила је тај задатак међу своје приоритете.