Предавања у оквиру „Школе родитељства“ успешно су завршена и полазницима је симболичну диплому о успешно завршеној обуци из родитељства уручио председник ГО Звездара Владан Јеремић.

 

Јеремић је овом приликом рекао да поред програма „Школе родитељства“ Општина жели да и на друге начине помогне младим родитељима са територије Звездаре. Он је истакао да од овог месеца почиње и подела беби пакета за мале звездарце рођене од почетка године а да традиционално већ неколоко година уназад Општина издваја средства из буџета за куповину ауто – седишта за децу.

 

Полазници „Школе родитељства” кажу да су им предавања много значила, да су добили све потребне информације и да се осећају спремнији за одговорну улогу родитеља која их ускоро очекује.

 

Програм „Школе родитељства” је свеобухватан едукативан програм који се састојао од циклуса предавања намењених трудницама и њиховим партнерима и родитељима деце узраста до 4 месеца. Овај програм је обухватао предавања о пренаталном периоду, од 38. недеље трудноће, порођају и предавања о будућој заједничкој улози родитеља, као и о изазовима који доносе први месеци по доласку бебе из болнице, узраста до 4. месеца. Предавачи који су држали предавања су стручњаци из области гинекологије, педијатрије и физикалне медицине.