Председник ГО Звездара Владан Јеремић и генерални секретар СД „Раднички“ Станка Пејовић, у присуству представника СД „Раднички“, данас су положили венце на споменик борцима палим за слободу које су фашистички окупатори обесили на Теразијама 17.8.1941. године.

 

Председник ГО Звездара Владан Јеремић је рекао да на дан када Спортско друштво „Раднички” обележава 103 године рада Градска општина Звездара и СД „Раднички” одају пошту родољубима који су обешени на овом месту, међу којима је и Светислав Милин члан „Радничког”.

„Спортско друштво „Раднички“ је понос Градске општине Звездара, Града Београда и Републике Србије, и 103 године не само постојања већ и успешног рада и предстаљања града и државе је нешто што нас обавезује да се са посебним односом опходимо према нечему што је за ово спорско друштво важно. Историја овог најстаријег и најтрофејнијег спортског друштва у земљи тесно је повезана са историјом нашег града и земље, јер је 118 чланова „Радничког” дало своје животе у Народноослободилачкој борби, а међу њима је и 18 народних хероја: Поносни на све резултате које су чланови „Радничког” постигли наставићемо да се сећамо прошлости, али да гледамо у будућност, са жељом да СД „Раднички” још много годима постиже врхунске резултате и да својим успесима буде пример генерацијама које долазе”-рекао је Јеремић.