Услед погоршане епидемиолошке ситуације, због чега је неопходно унапредити мере и активности на имунизацији грађана, чланови Већа ГО Звездара Гордана Мишев и Мирослав Лазић и координатор Мобилног тима за имунизацију Рома Синиша Мариновић, обишли су Орловско насеље у Миријеву.

Они су у разговору са мештанима саслушали њихове проблеме и обишли објекте у којима би могли да се отворе пунктови за имунизацију. Договорено је да се у наредном периоду анкетирају сви заинтересовани како би се обезбедио потребан број вакцина и адекватни техничко-медицински услови за вакцинизацију.

“Важно је знати да ћемо обићи свако насеље на Звездари и где год се укаже потреба обезбедити неопходне услове за имунизацију. Нисмо никог заборавили, зато смо и овде, да видимо на који начин можемо да убрзамо процес имунизације и будемо од помоћи свим грађанима, где год да живе. Циљ је смањити притисак на централне здравствене установе и олакшати грађанима имунизацију што ближе месту становања. Желим да се захвалим Дому здравља Звездара и свим здравственим радницима на изузетној сарадњи и подршци коју имамо у остваривању приоритетних циљева, а то је заштита здравља свих грађана и сузбијање епидемије” – изјавила је Гордана Мишев, чланица Већа задужена за животну средину и јавно здравље.