Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и национална директорка Фондације СОС Дечија села Србија Весна Мраковић потписали су данас у Општини Звездара Споразум о сарадњи ГО Звездара и Фондације.

 

Владан Јеремић је рекао да потписани споразум предвиђа сарадњу у циљу превенције осипања породица на Звездари, а то ће се постићи заједничким аплицирањем за донаторска средства која треба да омогуће реализацију пројеката из домена бриге о деци и породици, и превенције измештања деце из биолошких породица на територији Градске општине Звездара.

 

„Поносни смо што је дошло до потписивања овог Споразума о сарадњи, јер заједничким радом Општине Звездара и Фондације СОС Дечија села Србија, која има дугогодишње искуство у превентивном раду са породицама у ризику од издвајања деце, желимо да допринесемо оснаживању породица и њиховог породичног живота када су суочени са различитим изазовима.

 

„Показатељ успешности је породица на окупу, а наш заједнички циљ јесте директна подршка родитељима и деци како би они остали заједно”- рекао је Владан Јеремић.

 

Весна Мраковић је рекла да јој је велика част и задовољство што је дугогодишња сарадња, која траје већ 18 година кроз сарадњу са Центром за социјални рад Звездара, данас и формализована кроз потписивање Споразума о сарадњи, који даје озбиљну основу да буде проширена међусобна сарадња, у домену бриге о деци како би се спречило издвајање деце из породице и њихов смештај у алтернативну, а кроз превентивни програм Јачање породице који реализује организација СОС Дечија села Србија.

 

„На овај начин, кроз формализацију сарадње, стварају се услови да заједно аплицирамо за различите пројекте који су намењени оснаживању и подршци породица, пре свега, деце и родитеља у изазовним животним ситуацијама, у овом случају на територији општине Звездара. Ми смо у процесу припреме једне овакве пројектне апликације кроз коју бисмо се бавили заговарањем права деце, као и успостављањем Центра за подршку породици и деци. Циљ пројекта ће бити директан рад са породицама у ризику где постоји могућност издвајања деце из породице, јер свако дете треба да има здраво, безбедно и подстицајно породично окружење које је набоље за правилан раст, развој и социјализацију деце. Јако смо захвални на сарадњи коју имамо са Општином Звездара и свим институцијама на овој градској општини и верујем да ћемо кроз овај споразум само унапредити нашу сарадњу“- рекла је Весна Мраковић.