Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и председница Удружења за подршку деце ометене у развоју „Наша кућа“ Анице Спасов потписали су Споразум о сарадња на пројектима које ово Удружење реализује. Један од важнијих Пројеката које ово Удружење спроводи од 2019. године је Пројекат ручне производње папира од употребљене амбалаже односно празних паклица цигарета. Велику подршку у реализацији Удружење је добило од јапанске Агенције за међународну сарадњу и Организације за подршку особа са инвалидитетом из јапанског града Икома.

 

Градска општина Звездара подржаће другу фазу пројекта, а то је покретање фабрике за рециклажу и ручну производњу папира на територији општине Звездара. На тај начин би тридесет особа са инвалидитетом добило посао и преко потребан ангажман који пружа сигурност. Пројекат ће финансијски подржати партнери из Јапана док ће Општина помоћи у прибављању документације и проналажењу адекватног простора за фабрику као и у изградњи недостајуће инфраструктуре. „Споразум који смо потписали је само први корак којим желимо да покажемо да смо спремни да пружимо пуну подршку Удружењу „Наша кућа“ у реализацији пројекта али на овај начин и подстакнемо друге на активности које ће омогућити боље услове рада и живота за све.“, рекао је Владан Јеремић.

 

Аница Спасов каже да се радује што је у локалној власти нашла партнера у реализацији овог значајног пројекта за особе са инвалидитетом јер би они на овај начин могли да зарађују кроз радну терапију, читава заједница би се укључила у обезбеђивање сировине,чиме би и свест о значају екологије била подигнута на виши ниво. Потписивању Споразума присуствовале су и заменица председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић и Ивона Фуштић, испред Кабинета председника ГО Звездара.