Настојећи да програм помоћи и подршке представи породицама које брину  о свом члану оболелом од неког облика деменције Волонтерски сервис Звездаре позива заинтересоване суграђане да дођу у  петак од 12 до 14 сати у Волонтерски сервис Звездаре (ул. Булевар краља Александра 395), или се обрате путем телефона (контакт 011/286 44 26) или електронским путем (volonterski.servis@zvezdara.org.rs ) где ће им бити доступни волонтери и стручњаци ангажовани на овим активностима.

 

Програм је део сталних активности Волонтерског сервиса који Општина већ седму годину реализује у партнерству са ХХУ „Хлеб живота”. Помоћ обухвата помоћ члановима породице који су дугорочни неформални неговатељи, консултације са психијатрима, стручњацима за ову област менталног здравља, терапеутима, медицинским сестрама, психолозима, андрагозима и социолозима, индивидуални и рад у групама помоћи и самопомоћи, телефонско саветовање, бесплатан комби превоз, као и повремено помоћ у натури- пеленама за одрасла лица, влажним марамицама, алкохолу и сл.

 

Програм је бесплатан и реализује се током целе године, и то:

-сваког петка од 12 до 14 сати у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре или путем телефона и

-сваке среде   од 15 до 17 сати у канцеларији ХХУ „Хлеб живота”, ул. Брсјачка 28, путем телефона (контакти 011/244 3540 и 060/5535896 или на електронску адрссу info@hlebzivota.org.rs .