Настојећи да развија програм волонтирања на територији општине Звездара, промовише солидарност и хуманост суграђана свих генерација, Волонтерски сервис Звездаре позива суграђане да се укључе у организовано волонтирање на тај начин што ће се пријавити на број телефона Сервиса 011/286 44 26 сваког радног дана од 10 до 13 часова.

Уколико желите да део свог слободно времена (два до три сата недељно), своје знање и вештине поклоните онима који се обраћају Волонтерском сервису за помоћ и укључују у наше креативне и едукативне радионице постаните део волонтерског тима који је већ једанаесту годину заредом место помоћи, солидарности, социјализације и хуманизације свакодневног живота суграђана без обзира колико имају година. Последњих годину ипо дана свакодневног живота у условима пандемије потврдило је колико је важно да одржавамо социјалне контакте, да улажемо у дружење, комуникацију и лични развој. Волонтирање поседује све те компоненте и потврђује да процес волонтирања доноси бољитак свим актерима.

Најмлађи волонтер Волонтерског сервиса Звездаре има 17 а најстарији 74 године. Најмлађи корисник има 10 а најстарији 92 године. Сервис је место за све суграђане- онима који желе да помогну и онима којима је та помоћ потребна. Пружамо волонтерску подршку у кућним условима (набавка животних намирница, лекова и средстава за хигијену, изношење смећа и лакши кућни послови), Саветовалишту за појединце и породице (стручњаци за индивидуалну и помоћ у групама за радионице и едукације), реализацији низа креативних радионица (декупаж,кројења и шивења, урбани баштовани, израда накита) и едукација (Школа компјутера и Школа енглеског за сениоре).

За све пријављене суграђане за волонтирање предвиђен је састанак са кратком обуком у петак 9.јула од 12 до 14 часова у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, ул.Булевар краља Александра 395.

Чекамо вас!