Поводом 97 година од покретања и прве године од обнове рада Спортског клуба „Јединство” из Београда, директор клуба Мирко Шуман је уручио Захвалницу за допринос раду клуба председнику Градске општине Звездара Владану Јеремићу.

Клуб је основан 11.маја 1924.године спајањем београдских клубова „Вардара” и „Конкордије”, који су се до тада такмичили у лиги Београдског лоптачког подсавеза, данашњи Фудбалски савез Београда.

Са променом режима на крају Другог светског рата клуб је угашен у пролеће 1945. године тако што није пререгистрован на основу тада новодонесеног акта нових власти тадашње државе, а сада више од седам деценија касније обновљен је 2020. године.

Клуб је гајио јаку националну и грађанску оријентацију пре Другог светског рата и са таквом оријентацијом је сада обновљен као будући национални градски симбол српског јединства.

Поред фудбала због кога је клуб пре скоро сто година основан садашњом обновом се повећава и обим спортова које клуб гаји у својим редовима па се тако праве, поред фудбала, и секције рагбија, футсала, бициклизма, кошарке, одбојке и рукомета, а отворен је и за секције свих олимпијских и неолимпијских спортова.

Клуб је већ члан кошаркашког и рагби савеза, док је у процедури учлањење у фудбалски, рукометни, одбојкашки, бициклистички, шаховски, атлетски и ваздухопловни савез, где су секције у формирању.

Такође, Захвалница за развој клуба уручена је и Спортском савезу Звездаре, односно Драгани Контић као представнику локалног спортског савеза, на чијој територији делује Спортски клуб Јединство.