Представници кинеских привредних асоцијација у Србији Qin Jinsheng, председник Удружења привредника града Нантонг у Србији и Zou Junyong,  председник Асоцијације привредника  града Lishui у Србији посетили су Градску општину Звездара где су их примили председник и заменик  председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић и члан општинског Већа Душан Игњатовић.

На састанку у Општини разговарано је о досадашњој врло успешној сарадњи између кинеског града Нантонг и других кинеских градова и ГО Звездара, као и о могућностима проширивања сарадње, првенствено у областима образовања и здравства.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је, у име Општине и свих њених грађана, захвалио кинеским пријатељима на донацији током ванредног стања у Републици Србији којом је ГО Звездара добила више од 50.000 заштитних маски.

„Ова донација која је добијена захваљујући активности кинеских привредних удружења у Србији омогућила нам је да Општина обезбеди заштитне маске основним и средњим школама и здравственим установама са своје територије. На тај начин пријатељи из Кине су помогли да, у времену када су се заштитне маске тешко могле набавити у потребним количинама,  неке од најугроженијих категорија становништва са Звездаре буду снабдевене основним средством у борби са Корона вирусом”-рекао је Владан Јеремић.

На крају састанка гости су домаћинима поклонили књиге председника НР Кине Си Ђинпинга, а представницима града Нантонг упућен је нови позив да посете Звездару и Београд и тако још више ојачају постојеће пријатељство Звездаре и Нантонга, као и Србије и Кине.