Заменик председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић је, са сарадницима, посетила Удружење „Наша кућа” за подршку особама ометеним у развоју, у коме је разговарала са председницом Удружења Аницом Спасов.

Аница Спасов је госте из Општине упознала са активностима Удружења и његових чланова и представила им производњу рециклираног папира од празних паклица цигарета које Удружењу достављају грађани из целе Србије. У покретању овакве производње за Удружење је била важна сарадња са јапанском организацијом за међународну сарадњу ЈИЦА, чиме је већи број корисника услуга Удружења добио могућност да активно буде укључен у производњу рециклираног папира и производњу слатке линије – десерта од чоколаде и суве шљиве и лиофилизиране малине.

Она је захвалила Општини Звездара на новогодишњим пакетићима које је Општина поклонила корисницима услуга Удружења и истакла дугогодишњу добру сарадњу Удружења „Наша кућа” са Општином Звездара.

Драгана Ђурић је рекла да јој причињава задовољство што је посетила просторије Удружења и што је могла да се детаљније упозна са активностима његових чланова.

„Градска општина Звездара пуно пажње поклања програмима који су намењени особама са инвалидитетом и побољшању квалитета њихових живота. У том циљу је Општина Звездара пре више година основала своји Канцеларију за помоћ особама са инвалидитетом којој се могу обратити удружења, али и њихови чланови појединачно. Поред овога, Општина Звездара из свог буџета обезбеђује средства за реализацију већег броја програма и пројеката намењних побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом, а тако ћи бити и убудуће”- рекла је Драгана Ђурић и пожелела Удружењу и његовим корисмицима све најбоље у Новој 2022. години истакавши да су новогодишњи пакетићи које је Општина поклонила члановима Удружења знак пажње који треба да допринесе да ин нова година почне на леп начин.