Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, члан општинског Већа ГО Звездара Славко Бабић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић посетили су Храм Покрова пресвете Богородице у Кајмакчаланској улици у коме их је примио старешина Храма проројереј ставрофор Јовица Вићентијевић.

Јеремић је рекао да се Градска општина Звездара труди да негује добре односе са представницима свих звездарских нституција, а да је сарадња са Српском православном црквом посебно важна.

„Због великог броја верника који посећују објекте Српске православне цркве на општини, Градска општина Звездара је одлучила да средствима из буџета ове године помогне извођење радова у Храму Покрова пресвете Богородице и Храму Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу. Ово је први пут да су средствима из буџета Општине омогућени радови на верским објектима на Звездари, а претходних година средства из буџета била су опредељена за КБЦ „Звездара” и Полицијску станицу Звездара ”-рекао је Јеремић и истакао да ће Општина средствима из буџета наставити да помаже рад институција на својој територији.

Марко Попадић је рекао да су радници ЈКП „Градска чистоћа” спремни да помогну одржавање важних догађаја у Храму Покрова пресвете Богородице и истакао значај сарадње Општине и СПЦ као и других институција како би грађанима Звездаре био омогућен квалитетнији живот.

Старешина Храма Јовица Вићентијевић је захвалио Градској општини Звездара и ЈКП „Градска чистоћа” истакавши да је сарадња верских и државних институција веома важна, а да ће радови на санацији Храма Покрова пресвете Богородице које ће финансијски подржати Општина Звездара омогућити боље услове за свештенство Храма као и вернике који долазе у цркву.