Заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић и члан општинског Већа Александар Ђуричић посетили су Удружење МНРО Звездара у Крфској улици.

Представнике Општине Звездара примила је координатор Удружења Јасмина Еркер која их је упознала са активностима Удружења и начином рада на радионицама које се организују за кориснике.

Заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић је, у име Општине, поклонила Удружењу мерач шећера у крви поклон удружења „Сви на вагу” поводом успешног завршетка наградног конкурса под називом: „Типуј на знање, здравље је у игри”, који је поводом новогодишњих и божићних празника организовало удружење „Сви на вагу” у сарадњи са Градском општином Звездара.

Драгана Ђурић је рекла да Општина Звездара пуно пажње поклања пројектима који су посвећени младима, а активности МНРО Звездара у дугогодишњем раду са младим корисницима и сарадња са Општином су на највишем нивоу, јер корисници кроз радионице које Удружење организује имају прилику да нешто ново науче и да учествују у процесу израде накита, честитки или да овладају процесом штампања на мајицама, торбама или шољама. Све ово показује бригу о Удружења о корисницима који овде налазе место где редовно долазе.

Јасмина Еркер је захвалила на посети и поклону и рекла да Удружење више од 40 година успешно ради и да је сарадња са Општином увек била јако добра. Удружење успешно сарађује са Општином Звездара, али и са другим институцијама и привредним субјектима и у тој сарадњи је успело да, захваљујући добијеним донацијама или уређајима, унапреди свој рад захваљујући коме су корисници овладали техникама штампе на мајицама, торбицама и многим другим предметима.

Након овога представници ГО Звездара су имали прилику да присуствују процесу штампања фотографија на шољама и да у разговору са корисницима сазнају шта највише воле да раде и због чега све воле да долазе у Удржење и учествују и његовим активностима.