Удружење „Координација удружења избеглих и расељених у Републици Србији“ организује презентацију књиге „Мученици из Влајића – прича о једном заборављеном злочину“ у недељу 5. јуна са почетком у 11 часова у крипти Цркве Светог Пантелејмона у Миријеву, уз благослов и уз садејство са Оцем Јованом старешином цркве и уз благослов Патријарха Порфирија.

 

Улаз је слободан.

 

Презентацију ће реализовати гости из Теслића на челу са старешином протојерејем – ставрофором Миладином Вуковићем, организатором Дана краља Драгутина у Теслићу, који ће заједно са проф. Алексом Касаповићем аутором филма и магистарком Милицом Мишић ауторком књиге и иконе, презентовати филм, књигу и икону о једном злочину у српском селу, у околини Теслића, које је у Другом светском рату нестало под утицајем усташких злочинаца. Књига и икона су магистарски рад Милице Мишић која је магистрирала на Академији Српске православне цркве за уметност и конзервацију у Београду.

 

Презентација књиге је само наставак сарадње са гостима из Теслића а њен циљ је да се сазна и ојачају везе између Срба у региону. Презентација ове књиге организована је и у Покровској цркви на Звездари, а представници Удружења су били гости у Теслићу где су презентовали књигу „Српско срце Јоханово” аутора Веселина Џелетовића.

 

Овим путем вас позивамо да својим присуством увеличате овај догађај.