Креативне радионице израде накита Удружења „Две моје златне  руке“, које у 2022. години суфинансира Градска општина Звезедара, у оквиру Конкурса за пројекте у области културе, почињу са реализацијом крајем месеца априла.

 

Радионице се организују у оквиру пројекта „Оглавље краљице Симониде“, а Удружење позива заинтересоване суграђанке са општине Звездара да се пријаве за ове активности које су добра прилиака да науче стари занат, израду накита.

Радиоице су бесплатне, а материјал су обезбедили Градска општина Звездара и Удружење.

 

На крају пројекта планирана је промотивна изложба и ревија радова. Предност имају жене које припадају социјално осетљивим категоријама, као што су: самохране мајке, особе са инвалидитетом, особе слабијег имовинског статуса и незапослене особе, без обзира колико имају година.

 

Заинтересоване жене се могу пријавити до 20. априла, до попуне планираног броја учесница, у време од 12 до 14 часова на број телефона 060/3471720, контакт особа је Драгица Пејовић.

 

Број учесница на радионицама је ограничен на 10 и радионице ће се реализовати у складу са актуелним епидемиолошким мерама. Радионице ће се одржавати у простору удружења „Две моје златне руке“ у Чумићевом сокачету, локал 82.