Председник ГО Звездара Владан Јеремић је данас у Општини Звездара, са замеником председника општине Драганом Ђурић, угостио  председника ФИДАФ сектора за Европу Каталин Оанчеа, који је гост Београда, и Драгану Мирковић, директора КУД „Свети Сава”, организатора 10. Међународног фестивала фолклора ”Belgrade Award”, који се одржава од 1.до 7. јула.

 

Јеремић је изразио задовољство, јер је Градска општина Звездара помогла реализацију овог значајног културног догађаја и пожелео добродошлицу у пријатном разговору са Каталином Оанчеом. Оанче је истакао да је први пут у Србији и да је одушевљен гостопримством и природним лепотама наше земље и додао да ће се добра сарадња наставити. На крају разговора Оанче је Владану Јеремићу уручио плакету Фидафа за подршку у организацији и развоју „10. International Fidaf folk dance & music festival“.

 

Након тога, Јеремић је у општинској Сали за венчања, са сарадницима, угостио учеснике Фестивала поздравивши их у име ГО Звездара и уручивши им пригодне поклоне

„Част ми је и задовољство што имамо прилику да вас угостимо и што смо део овог сјајног културног дешавања, јер управо на платоу испред ГО Звездара ће вечерас у 20 сати бити одржан концерт где ћете нам представити све лепоте ваше земље“, истакао је Јеремић.

 

Драгана Мирковић директор КУД „Свети Сава“, истакла је да се ове године обележава јубилеј манифестације и позвала суграђане да се придруже вечерашњем културном догађају на тргу испред Градске општине Звездара.

 

Вечерас од 20 сати на тргу испред ГО Звездара биће одржан концерт у оквиру 10. Међународног фестивала фолклора „Belgrade Award”, а увертира за концерт биће наступ A cappella Famos grupe која ће извести химну „Боже правде” и неколико пригодних песама. Наступиће најбољи светски ансамбли који ће представити домаћој публици традицију и културу света кроз игру, песму и музику. Учесници фестивала су фолклорни ансамбли из Мексика, Румуније, Туниса, Турске, Пољске, Грчке, Индије, Молдавије, Бугарске, Индонезије и Србије. Улаз је слободан.

 

Фестивал се организује уз подршку Града Београда – Секретаријата за културу и Секретаријата за привреду, Градске општине Звездара, ТОБ, ТОС, Министарства културе и информисања РС.