Први дан манифестације „Дани сениора на Звездари“, након свечаног отварања и одржане прве две радионице- креативној „Поздрав са Звездаре“ на којој су учесници правили сувенире и радионици психосоцијалне подршке на којој су исписивали своје поруке на тему  „Поносан/сна сам на своје године“, завршен је трећом радионицом „Звездара које више нема“ која је одржана у Месној заједници „Липов лад”.

На радионици је сениор Чедомир Вучковић, професор и дугогодишњи директор Основне школе „Марија Бурсаћ“, посвећеник очувању културне баштине и традиције не само Звездаре и активни члан Удружења „Корени“, испричао, уз видео албум, како су још пре 100 година на Звездару дошли Кинези и где је некад била тзв. „кинеска четврт“, како је настала Газда Цветкова механа, када је од Цариградског пута ка Смедереву настао Булевар који је заштитини знал Звездаре, када је Астрономска опсерваторија пресељена у Звездарску шуму, како је Звездара добила име,… и друге занимљиве приче о с.тарој Звездари.

Волонтерски сервис  Звездаре овом радионицом жели да подстакне старије да преносе своје знање, сећања и успомене млађој генерацији на непосредан начин који не може да замени дигитализација. Замишљено је да ова радионица у наредним месецима, у складу са епидемиолошким условима, „на точковима“ буде реализована у школама и другим просторима где буде интересовања како би „Звездара које више нема“ била сачувана од заборава.

На крају радионице, сви који су путовали кроз време и приповедање Чеде Вучковића добили су на поклон пригодне креативне поклоне- сувенире са фотографијама старе Звездаре.

Другог дана манифестације „Дани сениора на Звездари“,  у уторак, 28.септембра од 11 до 12 часова,  под називом „Дан Геронтолошког друштва Србије“, представници Героднотолошког друштва, др Ирена Џелетовић МИлошевић и проф Наталија Перишић, у Скупштинској сали ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, представиће активности ГДС а очекује се долазак представника удружења пензионера и грађана чије су активности фокусиране на проблеме и потребе старије генерације.

Сви садржаји у оквиру Дана сениора део су овогодишњег Програма „Дана европске баштине“ и биће реализовани у складу са актуелним епидемиолошким мерама.