Градска општина Звездара, у сарадњи са Центром за образовање и културу, организује бесплатну припремну наставу из српског језика и математике, као део подршке ученицима осмог разреда за полагање завршног испита у школској 2021/2022. Овакав вид наставе је организован и прошле школске године и звездарски ученици су на завршном испиту постигли боље резултате на завршном испиту у односу на претходну годину.

Припремна настава почиње 19. фебруара и трајаће до 12. јуна 2022. године. У складу са препорукама Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, часови математике и српског језика ће се одржавати уживо онлајн:

  • суботом, од 12:00 до 14:00, часови математике
  • недељом, од 12:00 до 14:00, часови српског језика и књижевности, по плану који је у прилогу овог текста.

Са циљем свеобухватне припреме ученика осмих разреда који похађају основне школе на Звездари, одржаће се 14 двочаса српског језика и 14 двочаса математике. Један двочас износи 120 минута, а планом је предвиђено да ученици пређу градиво виших разреда основне школе, обнове и унапреде степен знања, као и да се кроз решавање задатака основног, средњег и напредног нивоа припреме за завршни испит. Садржај часова је усклађен са програмом који је дат у збиркама задатака за припрему ученика осмог разреда за завршни испит. Ученици ће моћи да постављају питања у току предавања, имаће кратке тестове у вези са пређеним градивом, а часови ће се снимати и биће доступни ученицима све до полагања завршног испита, односно до краја године.

Часове српског језика држаће Јадранка Милошевић, професорка српског језика и књижевности, доктор наука, која је у својој професионалној каријери радила као наставник и директор школе, а часове математике Маријана Милошевић, професорка математике у Геодетско техничкој школи, која је за педагошки рад са младима више пута награђивана.

Основне школе су доставиле спискове заинтересованих ученика и они ће мејлом бити обавештени о почетку реализације наставе и биће им прослеђен линк преко кога ће пратити наставу. Такође, линк је прослеђен и директорима школа, како би одељењске старешине осмих разреда обавестиле ученике, као и представницима Општинског савета родитеља.

Ученицима желимо успешну припрему за полагање завршног испита.