Градска општина Звездара, у сарадњи са Центром за образовање и културу, организује бесплатну припремну наставу из српског језика и математике, као део подршке ученицима осмог разреда за полагање завршног испита у школској 2020/2021.

Припремна настава почиње 20. марта и трајаће до 20. јуна 2021. године.

У складу са препорукама Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID19, часови математике и српског језика ће се одржавати онлајн:

  • суботом, од 12:00 до 14:00, часови математике
  • недељом, од 12:00 до 14:00, часови српског језика и књижевности, по плану који је у прилогу овог текста

Са циљем свеобухватне припреме ученика осмих разреда који похађају основне школе на Звездари, биће одржано 11 двочаса српског језика и 11 двочаса математике. Један двочас траје 120 минута, а планом је предвиђено да ученици пређу градиво виших разреда основне школе, обнове и унапреде степен знања, као и да се кроз решавање задатака основног, средњег и напредног нивоа припреме за завршни испит. Садржај часова је усклађен са програмом који је дат у збиркама задатака за припрему ученика осмог разреда за завршни испит.

Часове српског језика држаће Јадранка Милошевић, професорка српског језика и књижевности, доктор наука, која је у својој професионалној каријери радила као наставник и директор школе, а часове математике Маријана Милошевић, професорка математике у Геодетско техничкој школи, која је за педагошки рад са младима више пута награђивана.

Основне школе су доставиле спискове заинтересованих ученика и они ће мејлом бити обавештени о почетку реализације наставе и биће им прослеђен линк преко кога ће пратити наставу. Ученици ће моћи да постављају питања у току предавања, имаће кратке тестове у вези са пређеним градивом, а часови ће се снимати и биће доступни ученицима све до полагања завршног испита.

Ученицима желимо успешно похађање припремне наставе и успех у даљем школовању.