Мoто манифестације је „Живот је леп“  са циљем да промовише креативне и садржаје који инспиришу појединце свих генерација а посебно сениорске, на активност, интеракцију у заједници, креативност и позитивну животну филозофију и стил живота. Програм је фокусиран на традиционалне вредности, искуство и знање који су актуелни и важни и за савременог човека представљајући истовремено на најбољи начин нематеријалне вредности, културно наслеђе као и културу памћења појединаца и породица. Програм се реализује међугенерацијски са циљем да манифестација афирмише лепшу страну наше стварности и међугенерацијску размену у времену у којем живимо као пожељан, хуман и достојанствен начин живота појединаца без обзира колико имају година.

За све посетиоце обезбеђени су пригодни поклони и архитектонска приступачност.

Покровитељ манифестације је Градска општина Звездара. У случају непредвиђених околности, организатор задржава право на измене у програму.

 

Понедељак, 18.септембар

Место: Галерија Миљковић (БКА 298)

Време: 12,00 часова

1.Свечано отварање манифестације и тродимензионалне изложбе лековитог биља под називом „Лековитост и лепота биља“. Учешће представника Општине, младих уметника и ауторке изложбе.

  1. Реализација радионице „Лековито биље у свакодневном животу“, реализатор изложбе и радионице Славица Ступарушић, инг хортикултуре и аутор књиге „Башта у саксији“. Изложба је својеврсна шетња кроз виртуелну ботаничку башту у којој су представљене познате, корисне и доступне биљке које могу да унапреде наше здравље и помогну ако имамо неке тегобе. За све учеснике обезбеђени су пригодни поклони. Улаз је слободан.

Изложба и радионица су део програма Дана европске баштине.

Уторак, 19.септембар

Место: Вечерња сцена у Липовом ладу (БКА 298)

Време: 17,00 часова

Концерт уметнице Наде Попов под називом „Музички времеплов“. Путовање кроз Београд кроз музику која је обележила другу половину 20.века. Бесплатне карте за концерт ће бити подељене преко удружења пензионера са Звездаре.

 

Среда, 20.септембар

Место: Скупштинска сала у згради Општине (БКА 77)

Време: 12,00- 13,30 часова

Трибина „Шта треба сениорима?“ Скуп ће водити Тања Максић, стручњакиња за област социјалне заштите, планирања и реализације социјалних програма и услуга.

Позив ће бити упућен сениорима да узму активно учешће у трибини која је прилика за социјални активизам и партиципацију у садржајима намењеним старијим суграђанима а које ће Општина реализовати и промовисати у наредном периоду према дефинисаним интересовањима која буду мапирана на трибини.

 

Четвртак, 21.септембар

Место: Mултимедијална сала у УК Театар Вук (БКА 77)

Време: од 11,00 до 13,00 часова

Изложба порука насталих на интерактивној радионици на „Живот је леп“ која ће бити одржана у наведеном термину. Учешће суграђана свих генерација.

 

 

Петак, 22.септембар

Место: Волонтерски сервис Звездаре

Време: 11,00 14,00 часова

Међугенерацијска креативна радионица – рециклажа  одевних предмета. На крају радионице организовање изложбе радова. Учешће младих и сениора који ће се дружити и  преносити своје знање и вештине. Улаз је слободан, материјал је обезбедила Градска општина Звездара.

 

Субота, 23.септембар

Место: Галерија Миљковић (БКА 298)

Време: 12,00 часова

Концерт Врачарских солиста.

Затварање изложбе лековитог биља „Лековитост и лепота биља“  и  12. Дана сениора.