У оквиру пројекта финансираног од стране Градске општине Звездара и Центра за интегрисане науке, Факултет за дипломатију и безбедност (ФДБ) посветио се истраживању учесталости насиља над младима у сајбер простору. Ова иницијатива имала је за циљ дубље разумевање овог свеприсутног проблема, те су пажљиво анализирали прикупљене податке како би идентификовали обрасце и тенденције. Кроз ову сарадњу, релевантне информације и ресурси ће помоћи младима да се заштите од сајбер насиља.

 

Уз истраживање, професори Факултета за дипломатију и безбедност су активно допринели подизању свести о овом питању држећи серију трибина и радионица за ученике. У сарадњи са партнерима, настојали су да оснаже младе да боље разумеју изворе и облике насиља на друштвеним мрежама и развију вештине за сигурно и одговорно коришћење дигиталних медија.

 

Ова сарадња између ФДБ-а, Градске општине Звездара и Центра за интегрисане науке представља значајан корак ка унапређењу сајбер безбедности и заштити младих у дигиталном свету.

 

Сајбер насиље и безбедност младих