У оквиру манифестације „ 16 дана активизма против насиља над женама“ , Комисија за родну равноправност председника Градске општине Звездара, у сарадњи са Центром за културу и образовање и позориштем „Пан театар”, 8. децембра реализује два догађаја:

  1. Радионица „Шта је требало да знам са 15 година да бих избегла насиље“у 13 сати, Скупштинска сала Градске општине Звездара, први спрат.

Предавачи на радионици су: др Јадранка Милошевић и мр Снежана Милошевић Јешић.

Ова радионица садржи низ превенција које нису директно повезане са насиљем већ индиректно. Када дође до насиља и када девојчица/девојка упадне у замку, онда се сви актери и сарадници на решавању насиља баве чином и последицама.

Радионица се односи на то шта млада девојка може да уради са 15 година на себи да сутра не би упала у проблеме или да би их на време препознала и избегла.

Током радионице, биће дати одговори на  следећа питања: Како утиче на мој живот мишљење које имам о самој себи? Какав је утицај планирања на квалитет живота? Како стилови комуникације могу да ме заштите од насиља?

Улаз је слободан.

  1. Бесплатна позоришна представа за Звездарце„Сама је тражила“, у 20 сати, Пан театар, Булевар краља Александра 298. Улазнице се преузимају од уторка, 7.12.2021. на инфо пулту Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, у термину од 8 до 15 сати.

Представа „Сама је тражила” се бави насиљем над женама. Представа је омнибус састављен од прича/монолога/исповести/поема оних који су умрли. Аутори прича у омнибусу „Сама је тражила” су драмски писци из Србије, Хрватске, Ирске и Шведске, већина вишеструко награђивана за драмско писање, а поред личних искустава, материјал коришћен као инспирација су и полицијски извештаји. При прикупљану грађе за ову представу, значајни податци добијени су од Весне Станојевић из „Сигурне куће“ – Београд.