У Библиотеци „Бранко Миљковић“ је одржана прва радионица кративног писања на овогодишњој Звездаријади – фестивалу културе младих у организацији Градске општине Звездара и удружења Ризница речи.

И управо фестивалски, потпуно надахнути, знатижељни и ради да се друже, раде и открију нешто о себи и писању окупили су се звездарски средњошколци и студенти међу којима је било и прошлогодишњих полазника. Ученици Седме београдске гимназије, Фармацеутско-физиотерапеутске школе, Медицинске школе на Звездари, Зуботехничке школе, Филолошке гимназије, Грађевинске школе и студенти Медицинског и Филолошког фкултета, некадашњи ученици звездарских школа.

Разговор о музици, бојама које одсликавају живот, стиху или поетичној реченици којој су полазници склони, започели смо савладавање техника писања на радионицама.

Упознавање путем писане речи и међусобно препознавање на том путу почело је одмах између 17 полазника колико их је било на првој радионици. Многи су били спречени актуелним грипом али ту је и следећа прилика за креативан израз, већ 21. децембра у 16 часова на истом месту.

 

Водитељи радионица су Дана Ћирић и Радица Смиљковић, професорке српског језика и књижевности.

 

Данас у 18 часова, у Кафе галерији „Кабинет Арк“, Милана Ракића 23, одржава се прва радионица фотографије. Архитекте и графички дизајнери др Владимир Парежанин и Пеђа Паровић ће младе снажити да кроз фотографију као медиј опажају и бележе аутентичне вредности живота. Млади ће научити да користе различите опције фотоапарата и апликација за обраду фотографија да пренесу свој уметнички доживљај. Радионице су бесплатне за младе.